Γιορτάσαμε το HalloweenΚάθε χρόνο, το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου γιορτάζεται το Halloween. Τα παιδιά στην Αμερική φορούν τις στολές τους (κυρίως τρομακτικές) και γυρνούν στη γειτονιά ζητώντας κεράσματα από τους γείτονες.


 Όταν η πόρτα ανοίξει, τα παιδιά φωνάζουν «Trick or treat?» (φάρσα ή κέρασμα;) και... αλίμονο σε όποιον δεν έχει να τους δώσει σοκολάτες και καραμέλες! Οι μεγάλοι ντύνονται καρναβάλια, τα πάρτι τους είναι τρομακτικά, σκαλίζουν κολοκύθες και βάζουν κεριά στο εσωτερικό τους και τις αφήνουν έξω από τα σπίτια τους. 

Μα, τι γιορτάζουν όμως; 

Οι ρίζες του Halloween λέγεται πως ξεκινούν από τη γιορτή Samhain ή Samuin, η οποία γιορταζόταν αρχικά από τους Κέλτες στην Ιρλανδία και στη Βρετανία, και έπειτα έφτασε στην Αμερική. 

Σήμερα γιορτάζεται κυρίως στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ πάρτι γίνονται σε πολλές χώρες - μέχρι και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνονται σχετικά πάρτι. 

Ετυμολογικά η λέξη Hallowen προέρχεται από το All-hallow-even και δηλώνει την παραμονή (eve) της γιορτής των Αγίων Πάντων (All Hallows Day - All Saints Day). 

Πολλές παραδόσεις θεωρούν την ημέρα αυτή μία από τις ελάχιστες μέρες που μπορεί να επιτευχθεί επαφή με τον... κόσμο των πνευμάτων και αυτήν τη μέρα η μαγεία... πιάνει! 

Έτσι λοιπόν κι εμείς γιορτάσαμε το Halloween στο " σπίτι μας".

Κολοκύθες, τερατάκια, ζωγραφιές και πολλές πολλές πληροφορίες για αυτή τη γιορτή.

 Το χαρήκαμε!!!

 Και του χρόνου παιδιά.